Кримінал

Поліція опублікувала відео затримання п’яної жінки в Чернігові (Відео)

1 січня близько 18-ї години вечора на лінію «102» надійшла інформація, що містом рухається автомобіль Hyundai, водій якого може перебувати в стані алкогольного сп’яніння.

Державний номерний знак транспортного засобу заявник також повідомив. Орієнтування на виявлення вказаного автомобіля отримали всі екіпажі патрульної поліції.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє патрульна поліція Чернігівщини.

За короткий час один із патрульних екіпажів помітив на вулиці Рокоссовського авто, про яке надійшла інформація. Поліцейські подали водію Hyundai сигнал зупинитися. Окрім водія, в салоні перебували два пасажири: дорослий і дитина.

З’ясувалося, що за кермом автомобіля – молода жінка. Від самого початку спілкування з правоохоронцями громадянка не йшла на контакт: відмовлялася відповідати на запитання поліцейських та показати документи, хоча патрульні кілька разів повторювали, з якої причини зупинили її авто.

Поліцейські встановили особу жінки-водія. Кілька разів їй пропонували пройти медичний огляд на встановлення чи спростування факту алкогольного сп’яніння.

Після того, як жінка вкотре відмовилася від медогляду, патрульні запросили двох свідків та в їхній присутності ще раз запропонували пройти процедуру, на що вона знову відмовилася.

У присутності тих самих свідків патрульні склали стосовно громадянки адміністративний протокол за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення – керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння. Щоб транспортний засіб не був доправлений на арештмайданчик, жінка скористалася послугою «тверезий водій».

Патрульна полія попереджає громадян про неприпустимість керування транспортними засобами в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, а також під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Нагадуємо: у разі об’єктивної підозри, що особа керує транспортним засобом в стані сп’яніння, відповідно до чинного законодавства, відмова водія від проходження медичного огляду на встановлення факту сп’яніння не звільняє від відповідальності.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. а где видеодоказательства как она управляет данным транспортным средством а не просто находится в нем

Back to top button