Кримінал

Поліція затримала фургон зі спиляними деревами

Група реагування патрульної поліції Чернігівського районного відділення поліції оперативно затримала фургон «Фольксваген», яким перевозилася незаконно спиляна деревина.

Надвечір 7 лютого до поліції надійшло повідомлення, що в лісосмузі між селами Велика Вісь та Роїще Чернігівського району зловмисники спиляли дуби.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Прилуках злодій нахабно відібрав у жінки гаманець

Група реагування патрульної поліції оперативно затримала фургон «Фольксваген», який у кузові перевозив три дубові колоди довжиною 2,5 метра діаметром близько 60 см. Ясна річ, жодних документів на вантаж не було. Попередні збитки, нанесені державному підприємству Райагролісгосп, якому належить лісосмуга, оцінюються в 30 тисяч гривень.

27752004_970651716434401_6763995144045326673_nКрім водія, в салоні знаходилося ще четверо чернігівців, один з них вже раніше мав проблеми із законом. Зловмисник розповів правоохоронцям, що це він організував «вилазку» до лісополоси, де спиляв дуб для власних потреб. Минулого року організатор вже скоїв подібне правопорушення, зараз він чекає на рішення суду. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині лісівники організовують їдальні для тварин

Транспортний засіб із вантажем арештовано і поміщено на майданчик Чернігівського відділення поліції.
Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубку лісу) — карається штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button