Культура

Прекрасна локація для відпочинку в Чернігівській області: Голубі озера (Фото)

Україна багата природними пам’ятками. Одна з них Голубі озера.

«Голубими озерами» під Олешнею в Чернігівській області називають затоплені піщані кар’єри (в Олешні добувають високоякісний кварцовий пісок).

Чистий, мов кришталь, вода озер, розташованих серед соснового лісу, володіє незвичайними лікувальними властивостями. Особливо цілющі властивості води для лікування захворювань опорно-рухової системи. Площа найбільшого озера — 25 га, глибина — близько 20 м.

Вода в озерах має яскраво блакитний колір, оскільки їх дно покривають поклади особливого кварцового піску. Ці мальовничі місця є популярною рекреаційною зоною з чистим повітрям і зручними пляжами.

Тут розташовані 2 пляжні зони — при в’їзді на Велике Голубе озеро VIP-зона (огорожена територія, що охороняється, на якій розташовані літні будиночки, кемпінгове містечко, спортивні майданчики, водні гірки, літнє кафе, гриль-бар, альтанки, баня на дровах, що охороняється стоянка). Приїжджають сюди не тільки влітку: це місце досить привабливо своїми багатими мисливськими угіддями і риболовлею.

Варто звернути увагу на той факт, що бази відпочинку розташовані далеко від ринків або магазинів — тому необхідні товари краще придбати заздалегідь. Найближчі великі магазини і ринок розташовані в Красному Лимані.

Як дістатися на машині з Києва?

Їхати по Чернігівській трасі, за Черніговом взяти курс на село Олешня. Відстань від Києва ~ 205 км. Координати місця — 51.963629, 31.165874.

Джерело: Hronika.info

Ще статті по темі

Один коментар

  1. на фото все что угодно, но только не Голубые озера!

Back to top button