Економіка

Суди перешкоджають закупівлі чернігівських рогатиків

На розширеній нараді з керівниками структурних підрозділів і керівниками комунальних підприємств міської ради вчора, 4 липня, чернігівський міський голова Владислав Атрошенко прокоментував ситуацію з закупівлею містом 10 нових тролейбусів.

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі Чернігівської міської ради.

Мер звернув увагу присутніх на те, що на сьогодні закупівля Черніговом тролейбусів за результатами відкритих торгів оскаржується тими фірмами, які хотіли за свої тролейбуси ціну значно вищу, ніж переможець тендера.

«Пропозиція одного з них була на 700 тисяч дорожча, іншого – на 800, але один подав скаргу до Антимонопольного комітету, а другий – до суду», – сказав він.

Головною умовою до фірм була наявність у виробника досвіду. Тобто, щоб учасник конкурсу за два останні роки продав не менше 25 тролейбусів. Крім того, міський голова зауважив, що з чернігівським автозаводом – як місцевим виробником – усе-таки велися перемовини напередодні оголошення тендера.

Проте запропонована заводом ціна була надто високою: «Ми всі розуміємо, що таке місцевий виробник і чому необхідно його підтримувати. Але ціна, на якій наполягав завод, виявилася вищою за ринкову. Знижувати її підприємство не погодилось».

Чернігівський міський голова висловив готовність шукати шляхи виходу з ситуації, аби закупівля тролейбусів усе-таки відбулася.

Як відомо, нові тролейбуси повинні бути вже восени  у Чернігові.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Не, ну раз Атрошенко обещает решить вопрос, то можно тупо забыть про тралики ((( Мэр по ходу прикарманил деньжата и планирует отнекиваться до осени, а там гляди никто уже и не вспомнит про очередное не выполненное обещание Атрошенка…..

Back to top button