Політика

Акценти сесії Чернігівської облради від «Нашого краю»

*Актуально

Депутати Чернігівської обласної ради 17 травня проголосували за складання повноважень депутата Андрія Прокопенка, який був обраний від політичної партії «Наш край».

Як зазначила керівник фракції «Наш край» в обласній раді Ольга Чередник, депутат написав заяву про складання своїх повноважень ще торік, але колеги з різних політичних сил кілька сесій не підтримували його бажання, тому схвалення цього рішення є важливим для фракції.

18579230_626431990898008_69684738_n

Андрій Прокопенко подякував колегам за спільну роботу. Цього разу голосування було успішним із другої спроби. За словами Ольги Чередник, тепер фракція «Нашого краю» в Чернігівській облраді поповниться новим депутатом, який «зайде» до ради за партійним списком.

Сесія обласної ради не розглядала питання про передачу ОТГ у користування лісів, запропоноване керівником фракції «Наш край». Народні обранці зняли його з порядку денного. Хоча депутат облради від «Нашого краю» Ірина Грозенко наголосила, що проблема є актуальною для всіх новостворених громад і потребує вирішення.

«Ми сьогодні звертаємося до керівництва держави щодо необхідності розширення повноважень органів місцевого самоврядування у сфері земельних відносин і своїм же рішенням не дозволяємо користуватися громадам лісами. Це непослідовно», – наголосила депутат.

Ольга Чередник прокоментувала, що питання залишається на порядку денному для представників «Нашого краю», адже воно стосується щоразу більшої кількості ОТГ. Загалом влада пропонує завершити процес децентралізації і тільки потім передавати ліси.

«Якщо говорити конкретно про Бахмацький район, то там має бути три громади, а створена тільки одна – Батуринська. Навіщо чекати, якщо вже зараз можна надати можливість громаді розпоряджатися лісами на своїй території?», – пояснила вона.

18554850_626431994231341_971511230_n

Також «Наш край» порушив питання можливої компенсації фермерам Чернігівщини за знищені посіви. Адже цього року погода не сприяє сільгоспвиробникам, у багатьох із них мороз знищив сходи, тож має бути передбачена компенсація з обласного бюджету для дрібних сільгоспвиробників.

«Я думаю, що ми працюватимемо в цьому напрямі та готуватимемо відповідну програму», – повідомила Ольга Чередник.

Загалом сесія Чернігівської облради розглянула майже 70 питань. Фракція «Наш край» підтримала всі важливі для розвитку області рішення.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button