Суспільство

Атрошенко затягує паски ПТУ: непопулярних професій безплатно не навчатимуть

180 мільйонів гривень , саме на стільки зросте навантаження на міський бюджет у 2017 році.

Через скорочення державних субвенцій фінансувати ПТУ , виплачувати заробітні плати технічним працівникам шкіл та оплачувати комунальні платежі медичних і освітніх закладів у наступному році місто буде вже з власної кишені.

Прогнозовані витрати по комуналці у закладах охорони здоров’я складуть 36 мільйонів гривень, освіта потягне близько 80 мільйонів. У школах працює майже 900 осіб технічного персоналу, на їх заробітну плату наступного року необхідно виділяти більше 25 млн. гривень. Зарплата викладачам ПТУ — 37 мільйонів.

У той час як видатки міського бюджету зростуть, його дохідна частина за прогнозами міських чиновників  буде незмінною. А тому доведеться затягувати паски . На щотижневій розширеній нараді мер міста Владислав Атрошенко запропонував оптимізувати кількість штатних технічних робітників та викладачів ПТУ.

Та й підхід до фінансування профтехосвіти теж зміниться. Гроші місто даватиме строго за заявкою.

— Я прошу сформувати заявку на затребувані професії  — будівельників, слюсарів, трактористів, водії тролейбусів. Що стосується інших професій, де є перенасичення ринку – хочете випускати 200 парикмахерів  — ідіть у ринок , беріть плату за навчання – випускайте.  Набирайте кого хочете, але і фінансування шукайте де інде,  — Владислав Атрошенко.

Ще статті по темі

Back to top button