Суспільство

Дмитро Поковба на гостинець просить «привезти» йому тромбоцити

3-річний Дмитро Поковба із села Іваниця Ічнянського району на Чернігівщині з минулої осені постійно перебуває в «Охматдиті». У нього діагностували тяжку стадію апластичної анемі і тромбоцитопенію. Хлопчику потрібна трансплантація кісткового мозку. Операція в Європі коштує від €170 тис.

«Торік у листопаді в Дмитрика почали боліти ніжки і по тілу з’явилися синці. Швидко втомлювався. В лікарню госпіталізували у важкому стані. В середині грудня поставили страшний діагноз. Син пройшов курс лікування. Йому потрібно постійно робити переливання крові. Одночасно Діма проходить терапію імунодепресантами, приймає антибактеріальні, протигрибкові та противірусні препарати. Коли в нього беруть кров на аналіз, він навіть не плаче. В сина було покращення. Але стався рецидив.

Врятувати життя нашого синочка може пересадка кісткового мозку. Лікарі кажуть, операцію треба провести терміново. Ми з чоловіком не підходимо. Стан Дмитрика тяжкий фізично і психологічно. Ми чекаємо на рахунок і запрошення закордонної клініки. Усе залежить від того, хто нас візьме. Бо це настільки рідкісне захворювання, що не всі його лікують. Та ми не здаємося. Діма молиться Богородиці. Цілує іконку, а потім дає її поцілувати мені.

Нещодавно двоюрідна сестричка його запитала, який йому гостинець привезти. Він попросив: «Привезіть мені тромбоцити». Віримо, що завдяки Богу, лікарям і небайдужим людям наш Діма одужає», — розповіла мати Людмила Поковба-Павленко.

Реквізити для допомоги:

Карта Приватбанку — 5457 0822 3257 8935 (Поковба-Павленко Людмила Миколаївна).

Райффайзен Банк Аваль (можливе перерахування з Приватбанку та інших банків)

Ідентифікаційний код одержувача 3179702226

Рахунок 2625 224 6631

МФО 322904 призначення: поповнення КР № 1188567000

Поковба-Павленко Людмила Миколаївна (на лікування Поковби Дмитра).

Джерело: Gazeta.ua 

Ще статті по темі

Back to top button