Суспільство

На День Незалежності поліція працюватиме в посиленому режимі

20 серпня у зв’язку з підготовкою до Дня Незалежності органи системи МВС переходять на посилений варіант несення служби.

Про це в.о.міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомив сьогодні, 18 серпня, під час наради за участю керівництва Національної поліції, Національної гвардії, Держприкордонслужби, Держслужби з надзвичайних ситуацій та Державної міграційної служби.

«Попереду державні свята і планується проведення масових заходів у всіх областях. Ми повинні продемонструвати, що можемо забезпечити правопорядок у державі. Тому з 20 серпня особовий склад Національної поліції, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Держслужби з надзвичайних ситуацій переводиться на посилений варіант несення служби», – зазначив в. о. міністра внутрішніх справ.

Сергій Яровий поставив завдання максимально залучити особовий склад Національної поліції для патрулювань, насамперед у місцях проведення масових заходів. Окремо звернув увагу на необхідність посилення контролю на пунктах в’їзду-виїзду з міст і за ситуацією на дорогах.

Голова Нацполіції Сергій Князєв наголосив, що до цілодобового несення служби, в тому числі й на вихідні, залучатимуться всі підрозділи поліції, а також допоміжні служби. «Сьогодні з 15:00 поліція переходить на посилений режим несення служби, що триватиме до особливого розпорядження 26-27 серпня», – сказав Сергій Князєв.

Водночас перший заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький наголосив на необхідності посилення цілодобового моніторингу техногенної та пожежної безпеки у зв’язку з найвищим, 5-м класом, пожежної небезпеки на території держави, а також штормовим попередженням.

«Наше завдання – разом з органами місцевої влади вжити заходів щодо протидії виникненню пожеж, зокрема у лісових масивах, забезпечити постійну готовність підрозділів до виконання завдань за призначенням», – сказав Олег Мельчуцький і акцентував на важливості тісної взаємодії з підрозділами Нацполіції, Нацгвардії, ДПСУ та ДМС на місцях.

Наприкінці зустрічі в.о.міністра внутрішніх справ наголосив, що зараз зусилля всіх органів МВС зосереджені на підготовці до державних свят і відбіркового матчу Чемпіонату світу з футболу в Харкові. Проте Сергій Яровий переконаний, що навчання та злагодження дій всіх підрозділів повинні проходити на постійній основі. Саме такий підхід дасть можливість правоохоронній системі бути готовою до будь-яких викликів, насамперед зумовлених військовими діями на сході країни й терористичними загрозами.

Департамент комунікації МВС України

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button