Суспільство

Під Донецьком загинув оперний співак зі світовим ім’ям

Оперний співак зі світовим ім’ям Василь Сліпак загинув сьогодні, 29 червня, під Донецьком.

Про смерть бійця «Правого сектору» на власній сторінці у Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов.

«Схилимо голови, громадяни. Великий українець загинув сьогодні, захищаючи Батьківщину та кожного з нас…», – написав він.

Василь Сліпак – вихованець Львівської консерваторії. 19 років жив і працював у Франції. Він воював на Донбасі у складі 7-го окремого батальйону ДУК. Позивний у Василя – «Міф».

«Це скорочено від Мефістофель, це з опери «Фауст». Він не був професійним солдатом, він був співаком», – написав Бутусов.

Улюблена арія Сліпака:

А ось арія «Тореадор» із виконанням якої Василь переміг у номінації «Найкращий чоловічий виступ» на міжнародному фестивалі оперних співаків в Армелі та здобув бурхливі овації глядачів:

«Усе почалося з волонтерства, «ДУК ПС» були перші наші хрещеники, ми їх так називаємо. Ми їм допомагали всією нашою волонтерською організацією «Fraternité Ukrainienne/Українське братство». Перші, кому ми допомогли, – це був 7-й батальйон «ДУК ПС», я знав цих людей, і так сталося, що я тут, але це міг бути й інший якийсь батальйон. Ось так волонтерство природно переросло в активну участь», – розповідав Сліпак. За його словами, співає він на фронті мало.

image001_cr

«Василь Сліпак, великий артист та великий співак загинув як солдат.  Як великий захисник свого народу. Про нього будуть писати книги, називати вулиці, проводити концерти та розповідати у школах та консерваторіях…

Вічна пам’ять, друже «Міф», ти поклав життя за кожного з нас, ми не забудемо твою жертву заради України. Ми не залишимось байдужими…» — написав журналіст Бутусов.

 

Додамо, Василь Сліпак – рідний брат Міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

image001_cr

Ще статті по темі

Back to top button