Суспільство

Під синьо-жовтим стягом відбуваються найважливіші події в житті країни (Фото)

Цього дня 23 роки тому Верховна Рада затвердила синьо-жовтий стяг державним прапором України

Історія українського прапора розпочалася кілька століть тому, але офіційно затвердили синьо-жовтий стяг як державний символ України лише 28 січня 1992 року.

Українське синьо-жовте поєднання — одне з найдавніших серед національних прапорів. Сучасний український прапор походить від герба Галицько-Волинського князівства — золотого лева на синьому тлі, який з’явився в другій половині XIII століття.

Існує багато тлумачень кольору нашого прапора. Поширеним є трактування синього як символу мирного неба, а жовтого – символу пшениці, а тому мирної праці і достатку. Інше тлумачення пояснює жовте як символ Творця, Бога-Отця і взагалі – Вищу Духовність. Синє ж – це все земне, а також свобода вибору, якою Творець наділив свої творіння з надією, що вони не будуть нею зловживати.

Нині, як і раніше, всі важливі події в житті України відбуваються під синьо-жовтим стягом.

Українці шанобливо ставилися до прапора в усі часи. Зокрема воїни, даючи клятву вірності Батьківщині, цілували кінчик стяга, ризикуючи своїм життям, виносили його з поля бою, щоб прапор не дістався ворогу. І тепер, коли Україна знаходиться в стані неоголошеної війни, українці йдуть у бій під нашим синьо-жовтим прапором.

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button