Суспільство

У чернігівських школах подорожчало харчування

Не 4, а вже 6 гривень платитимуть батьки чернігівських школярів за харчування своїх дітей з 1 вересня.

Слідом за здорожчанням вартості харчування у дитсадках, цей процес відбувається і у школах.

Як пояснив Високому Валу начальник управління освіти Чернігівської міськради Василь Білогура, відповідне рішення ухвалене батьківськими комітетами.

«Ми всі з вами ходимо до магазину і бачимо, що ціни зростають. Треба розуміти, що не можна організувати харчування як торік. На 2 гривні підвищення харчування – це незначне і розуміючи, що відсутні будь-які благодійні внески у школах, ми бачимо наскільки зросли видатки на утримання закладів з міського бюджету, тому логічно, що вони платять за харчування більше», — сказав він.

За його словами, батьки доплачуватимуть більше за харчування КП «Шкільне». Це буде як додаткова батьківська плата. Частка бюджетного фінансування харчування, відповідно до договору, не зміниться.

«По школам з 1 вересня піднято вартість за рішенням батьківських комітетів на 2 гривні. Однак ми маємо розуміти, що з 1 вересня для забезпечення безпеки харчування  КП «Шкільне» збільшує свою штатну чисельність і накривання на столи буде відбуватися штатними працівниками, які мають санітарні книжки. І за це буде нести відповідальність КП «Шкільне»», — сказав Білогура.

1504270204.321459a9577c4e7ebdoplata

Джерело: ПІК

Ще статті по темі

Back to top button