Суспільство

У Ніжині підвищили вартість проїзду до 4,50 гривні

Підвищення ціни на проїзд у громадському автомобільному транспорті в Ніжинській міськраді обговорювали ще взимку, проте, коли це саме станеться, не прогнозували.

Звісно, ніжинці були проти підвищення вартості проїзду, адже не бачили реальних підстав для цього. Але чергове засідання виконавчого комітету Ніжинської міськради, що відбулось 11 травня, підтвердило найгірші сподівання містян – було ухвалено рішення про підвищення вартості проїзду в міському громадському транспорті до 4,50 грн. У міськраді кажуть, що проект такого рішення погоджений з Антимонопольним комітетом.

Ніжинці таким нововведенням не задоволені. Чимало містян обурені, що ціна на проїзд вища, ніж у Чернігові, а ті, хто їздить на роботу до столиці й користується нічними маршрутками за подвійним тарифом, – узагалі шоковані. Їм доведеться викладати за проїзд тільки в один кінець 9 гривень. Люди навіть жартують, мовляв, тепер казатимуть: «Передайте за проїзд хлібину».

Натомість для семи пільгових категорій, серед яких інваліди та учасники бойових дій, проїзд буде безплатним. Постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи ІІ категорій, інваліди 2 групи, особи, які супроводжують інваліда 1 групи та дитину-інваліда, пенсіонери за віком платитимуть 3 гривні. Школярі в дні навчання їздитимуть по 1 гривні, а у вихідні та під час канікул – по 3 гривні.

Джерело: «Деснянка»

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button