Суспільство

Основні новини Чернігова і області – дайджест за 11 серпня

10-а сесія міськради розпочалась з мовчазного мітингу. Чернігівці прийшли, щоб нагадати мерові його обіцянку – зняти з розгляду питання про реформування міської лікарні №4, що на Шерстянці.

Міський голова слово дотримав. Окрім цього скандального питання з розгляду також було знято і питання присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігова» режисеру Андрію Бакірову.

Окрім медиків, на сесію прийшли мешканці центральної частини міста – вони поскаржились депутатам на роботу караоке-клубу «Янтарна кішка».

На сьогоднішній сесії депутати роздерибанили депутатський фонд —  гроші поділили порівну. Також міські обранці підтримали світломузичний варіант фонтану навпроти Мегацентру. У Facebook мер пояснив чим його проект кращий.

У народного депутата Валерія Давиденка з’явився помічник. Ним став екс-заступник директора департаменту цивільного захисту Чернігівської ОДА Юрій Музика.

В обідній час Господарчий суд Чернігова замінували. Піротехніки вибухівки не знайшли.

У небі над Черніговом помітили військові літаки. Як стало відомо, в Україні почалися командно-штабні навчання «Небесний щит-2016».

Чернігівщиною прокотилась хвиля «вугільних» тендерів із ознаками корупції. Чиновники відмовились надавати коментарі та заборонили журналістам ЧEline фіксувати конкурсні документи.

На думку голови Чернігівської обласної організації політичної партії «Наш Край», депутата обласної ради Ольги Чередник, запровадження системи «ProZorro» дозволить усунути корупційну складову та заощадить держбюджет.

На думку партії «ДемАльянс», усі корупціонери мають бути покарані та сидіти у в’язниці. Теж стосується і «радикального пончика».

Сьогодні своє професійне свято відзначили представники будівельної індустрії регіону. Хлібороби області намолотили перший мільйон тонн зерна.

Під час підйому на найвищу вершину Грузії – гору Шхара (5203 м над рівнем моря) під лавиною загинув альпініст-інструктор із Чернігова Олександр Науменко. Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Радикальный пончик должен сидеть, а не откупаться от очередного обвинения! Его ж буквально за руку поймали на взяточничестве, так как так получается, что он досейпор не за решеткой??

Back to top button