Суспільство (відео)

Чотирнадцятилітній пожежник: остання мрія невиліковно хворого хлопчика (Відео)

Новий вид терапії для онкохворого хлопчика влаштували чернігівські пожежники. Вони здійснили його багаторічну мрію. Інвалід дитинства, хворий на лімфобласний лейкоз хлопчик мріяв стати пожежником.

Сашко з цікавістю розглядає макети спеціальної рятувальної техніки. У самого вдома кілька моделей пожежних машин. Він мріє бути рятівником.

«Це тому, що я врятую людей, які опинились у такій ситуації», — Сашко Кирієнко.

Самого Сашка поки що рятує підтримуюча терапія. Медики її ще називають терапією відчаю. Нині хлопчик переживає третю гостру ремісію. Йому чотирнадцять років – дванадцять із них він бореться за життя.

Чотирнадцятилітньому Сашкові важко ходити і навіть стояти. Він інвалід дитинства, хворий на аутизм і невиліковну стадію раку крові. Та він мужньо тримається, коли вдягає спецодяг рятувальника. Здійснити мрію взялися чернігівські пожежники.

«Такий захід неординарний, таке проводиться нечасто, до нас звернулися волонтери  і попросили допомогти. У хлопчика була мрія. І ми хочемо максимально наблизити його до професії та розповісти, що таке рятувальник», — заступник начальника ДСНС в Чернігівській області Сергій Власенко.

Мама хлопчика цю екскурсію називає рятівною. Вона помітила, що піднесений настрій позитивно впливає на його стан здоров’я. Радіє, що таки вдалося виконати мрію сина.

«Його мрія здійснилася. Він так зрадів, у такому піднесеному настрої, його це дуже підтримує. І я вдячна всім, хто допоміг виконати бажання мого сина. Мій материнський уклін», — мама Алла Ніконенко.

На обліку в Чернігівській обласній дитячій лікарні сьогодні перебувають 56 онкохворих дітей. У дванадцятьох нині гостра ремісія, і вони отримують курс хіміотерапії. Медики кажуть, що кількість онкологічних захворювань серед малечі цього року зросла вдвічі.



Ще статті по темі

Back to top button