Суспільство (відео)

Хлопець, який двома ударами відправив Івана Скидана в кому, гуляє на волі (Відео)

Іван Скидан, якого в ніч із 28 на 29 січня незнайомець відправив у кому двома ударами в голову, досі з коми не вийшов. А самого «боксера», як з’ясувалось, із СІЗО відправили додому. Адвокат, рідні та друзі скаліченого хлопця в шоковому стані від обраного запобіжного заходу. Дівчина Івана власне обурення описала на сторінці в соцмережі.

Слідчий Чернігівського відділу поліції Фара А.М. за погодженням із прокурором Чернігівської місцевої прокуратури Валенчуком А.В. просить суд застосувати домашній арешт замість взяття під стражу, з огляду на тяжкість і суспільну небезпечність злочину. 

І навіть у цьому випадку обраний «домашній арешт» не передбачає вдягання електронного браслета, а підозрюваний має перебувати за місцем свого мешкання лише з 18.30 до 8.00 ранку.

«На даний момент він не має регістрації , проживає у дачному кооперативі, не має постійного місця роботи. Немає сім’ї, дітей і такий запобіжний захід ..Є великі ризики, що людина сховається від досудового розслідування та суда. Потерпілих досудове слідство не чує, ігнорує прямі оов’язки зі сбору доказів», — адвокат Івана Скидан Сергій Стовповий.

Окрім того адвокат Івана розповідає, нападник професійно займався боксом, а тому розумів і силу, і  наслідки своїх ударів.

Після ж виходу першого матеріалу про стан Івана Скидана, хлопцю погіршало, довелось робити трепанацію черепа.

«На жаль збільшився набряк головного мозку і довелось оперувати, щоб його зняти. Прогнози у таких випадках ніколи не даємо, стан поки стабільний та може змінитися у будь яку хвилину», — заступник головного лікаря з хірургічної роботи Чернігівської обласної лікарні Андрій Лінник.

Із самим підозрювальним у нападі поговорити не вдалось, слухавку він не бере. Він коментарів відмовився і його батько. Не дочекались ми озвучення позиції і прокуратури з приводу клопотання щодо обрання запобіжного заходу – домашній арешт.

Наразі адвокат потерпілого подав клопотання до органів досудового слідства про зміну запобіжного заходу та кваліфікації злочину.

«Тяжкі тілесні ушкодження – це неправильно, напряму дії пов’язані з замахом на вбивство при обтяжуючих обставинах із хуліганських спонукань. Це абсолютно інша стаття, міра покарання», — адвокат Івана Скидана Сергій Стовповий.

Поки тривають процесуальні баталії, лікарі Івана спостерігають позитивні проблиски в стані його здоров’я. Хлопець уже сам дихає, почав трохи реагувати на подразники. Але до тями Іван ще не приходив.

Ще статті по темі

Back to top button