Суспільство (відео)

Паралімпійців та їхніх тренерів вітали на Чернігівщині (Відео)

Такого Кубка в стінах Чернігівської облдержадміністрації ще не було. Цими словами голова ОДА Валерій Куліч зустрічав чернігівських паралімпійців та їхніх тренерів, які стали справжніми героями чемпіонату світу із зимових видів спорту серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату і вадами зору.

На змаганнях у Німеччині, що проходили у період з 10 по 19 лютого, чернігівець Ігор Рептюх став дворазовим чемпіоном, а Дмитро Суярко виборов «бронзу». Своїми результатами хлопці відверто задоволені.

«Моя медаль чемпіонату світу далась мені складно. Тому що хвилювання, молодий спортсмен, перші змагання такого рівня, тому ця бронзова медаль була для мене як золота», — бронзовий призер чемпіонату світу Дмитро Суярко.

«В принципі, сезоном ми дуже задоволені, результат такий феноменальний», — дворазовий чемпіон світу Ігор Рептюх.

А пишатись дійсно є чим — за підсумками етапів Кубка світу сезону 2016-2017 років у загальному заліку Ігор Рептюх визнаний кращим спортсменом із лижних гонок і нагороджений Великим Кришталевим глобусом. Та зупинятися на досягнутому спортсмени не збираються.

«Для мене особисто ця перемога на паралімпіаді – така спортивна мрія, тому що це найвище досягнення в нашому спорті, і, звісно, до цього треба прагнути та докладати всіх зусиль», — володар Великого Кришталевого глобуса Ігор Рептюх.

Але спортивна «злітна» для молодих талановитих спортсменів не безхмарна. І тут, за класикою жанру, головну роль відіграють гроші, а точніше – їх нестача.

«У нас завжди не вистачає грошей, скажемо так. Нам потрібен інвентар, щоб було щонайменше 10 пар на класику, 10 пар на вільний стиль – але це взагалі нереальна ситуація. Адже пара лиж коштує 350 євро. Що маємо, те маємо, якщо можливо – десь вибираємо найкраще з того, що маємо. Результати і на тому є. Хотілось би, щоб була можливість вибору інвентарю якнайбільша, але…», — Заслужений тренер України Андрій Литвинець.

Попри подібні «але», сьогодні спортсменів щиро вітали зі здобутими досягненнями та бажали подальших успіхів на нелегкій зрошеній потом плідної праці спортивній ниві.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button