Суспільство (відео)

Продаючи голос, ми втрачаємо зв’язок із парламентом, — Мельничук (Відео)

Заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук журналістам ЧЕline розповів про нагальні питання, які розглядатимуться на сесії обласної ради, а також про ландшафтний парк та гральний бізнес. Крім того, звернув увагу на учасників АТО.

Про порядок денний сесії облради

 — По-перше, це звернення щодо нашого «Чернігівторфу», це звернення до президента України, до голови Верховної ради і до Кабінету Міністрів щодо подальшої долі «Чернігівторфу». Ми це питання розглядаємо протягом 10 років, а проблема ніяк не вирішується. Тому що це державне підприємство і обласна рада немає впливу на нього. А люди не отримують грошей, не можуть залучити інвестиції. Ми  маємо одну проблему і найголовнішу – це те, що сьогодні шукаємо альтернативні енергоносії.

Друге питання стосується передачі об’єктів комунальної власності – це  нагальне питання і його потрібно вирішувати. Треба житлом забезпечити людей, які працюють у школах-інтернатах і передачу в комунальну власність технічне училище на баланс утримання обласного бюджету, тому що на це бюджетні кошти не передбачені. Але держава закрила всі училища і передала їх на місцевий баланс, а у місцевих громад немає грошей. Тоді люди залишаються без робіт, а наші діти без технічної освіти, яка дає їм можливість заробляти кусок хліба.

Про статус учасника АТО

 — Ми приймаємо звернення до Уряду, щоб терміново вирішити цю проблему. Проблема є, люди приходять з АТО, вони не забезпечені якимось куском хліба, а ще не мають посвідчення учасників АТО. Ця процедура з отримання цього посвідчення дуже довга.

Про ландшафтний парк «Ніжинський»

 — Перший грант, який отримала Чернігівська область в екологію, це майже мільйон євро, який громада залучила. Це на ландшафтний парк «Ніжинський», який розвивається і є першим на Чернігівщині. Ми ідемо подалі для того, щоб вигравати ці гранти з Євросоюзу. Тому ми вирішуватимемо питання щодо надання йому статусу. 

Чому не варто продавати свій голос

 — Продавши голос, ми отримаємо  депутата, який проходитиме виборчу кампанію, пройде і забуде про свій округ, який не сприятиме вирішенню нагальних проблем для округу. Ми продаємо голоси одному депутату, а державні питання не вирішуються. Продаючи голос, досягнемо того, що не матимемо зв’язку з Верховною Радою. Треба зробити закон про вибори та контролювати кошти, які залучаються у виборний процес. Тому що ми не контролюємо де кандитат бере кошти. А також немає  контролю прокуратури, тому що не можна просто дивитися на те, що в конвертах видають гроші до моменту голосування, а правоохоронні органи на це не реагують. Тому що за гречку продаємо своє майбутнє і щастя.

Про гральний бізнес

— Податки, які сьогодні втілює уряд, невигідно пропонувати товаровиробникам, працюють контрафакти. На сьогодні гральний бізнес треба дозволити, обмежити доступ людям, які не мають права займатися цим бізнесом, бо це біда кожної сімї, коли людина програє все, обмежити мегаполіси, ті, які хочуть грати, хай їдуть до Європи. Зробіть у Києві та Чернігові гральні майданчики – і хай вони працюють, але платять податки.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Вообще не понимаю людей который продают свой голос, наступают же на одни и те же грабли, приходит самое багатое чмо которое поскупало все голоса , следовательно раз оно самое багатое значит наворовало , а если близко к власти то наворовало у народа , и как в последствии доит тех людей и не только которые продали свой

Back to top button