Суспільство (відео)

Рекреаційна зона Старого Білоуса перетворюється на смітник (Відео)

Рекреаційна зона Старого Білоуса зусиллями недобросовісних чернігівців і деяких комунальних підприємств може отримати лаври нового сміттєзвалища. На найбільший факт сміттєвої вакханалії – біля кінцевої зупинки тролейбуса № 5 – звернули увагу місцеві жителі. Там близько року височіла купа будівельного сміття, що складалася з піску та шматків асфальту. Сосновий ліс і зона відпочинку слугували перевалочним пунктом для відходів після ремонтних робіт «Водоканалу».

«Це «Водоканал» ремонтує трасу. Звідти возив, сюди скидав. А це навозили, і я не знаю, чому вони не забирають», — розповідає житель будинку по сусідству зі сміттям Григорій Михайлович.

«Ця купа сміття з’явилась десь улітку минулого року. Коли почались роботи по вулиці Гагаріна із реконструкції водогону. Звозили ті, хто робив. Я підрядчика не знаю. Завозилось усе сміття, воно частково потім прибиралось, тут була купа більша. А те, що залишилось, воно тут. У зеленій зоні, де в принципі воно не повинно знаходитись. Для цього є полігони», — зазначає житель Старого Білоуса Олег Карпенко.

Порушення закону та шкода екології – беззаперечні. Проте ця проблема непокоїть незначну частину жителів Старого Білоуса, мабуть, це і є причиною, чому ця купа і досі тут. Більшість тих, хто жив під боком асфальтно-піщаної суміші, навіть радів із такого сусідства і знаходив їй практичне використання.

«Нам не заважає. Нам заважає сміття, що по лісу кругом лежить. Ото заважає. Кіз не можна випустити, вони наїдяться пакетів. Пляшки, склянки. А що пісок? Зимою снігом закидало, на санках спускались», — продовжує житель будинку по сусідству зі сміттям Григорій Михайлович.

Звинувачені в засміченні «водоканалівці» продовжували свої роботи і відхрещувались від проблеми.

«Це вивозилось на очисні споруди, мабуть. На наші очисні споруди – засипали ями. Не викидали нікуди», — наголошує бригадир водопровідних мереж Олег Мурга.

Проте «Муніципальна варта» Чернігова, до якої звернулися журналісти ЧЕline щодо цих фактів, спрацювала оперативно – і вже за декілька днів встановила винуватця, яким виявився все-таки «Водоканал».

Після цього своїм приписом варта змусила «водоканалівців» вивезти своє сміття. Але цей факт засмічення Білоуса не єдиний.

Небайдужі чернігівці відреагували на інформацію щодо сміття «Водоканалу» коментарем про схожу ситуацію далі – вглиб лісу біля залізничних колій. Там уже містяни грішать недобросовісною поведінкою.

Будемо сподіватись, що нові вартові міста відреагують і на ці факти. Хоча встановлення винних у цьому випадку буде складнішим, не звертати уваги на перетворення зеленої зони на смітник було б злочином.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button