Суспільство (відео)

У Домі шашлику «Хоровац» здивують відмінним смаком м’яса (Відео)

*Імідж

Тут панує запаморочливий запах смаженого м’яса, а вигляд ніжної скоринки мало кого може залишити байдужим.

Дім шашлику «Хоровац», що відкрився в новому році біля магазину «Симпатик» – єдине місце в Чернігові, де можна придбати свіжоприготований шашлик або й просто замариноване м’ясо.

Заклад працює усього кілька місяців, але вже викликав чималу цікавість серед містян. Сюди постійно заходять чернігівці, аби ознайомитись із пропонованим асортиментом і цінами.

—  Свята бувають доволі часто, іноді використовуємо шашлик для свята, мені цікаво, це перший заклад, де специфіка виключно шашлик. Цікаво подивитись, що у них за м’ясо. Певно, треба спробувати.

За цей час Дім шашлику обзавівся і постійними клієнтами. Фаворит серед чернігівців – свинячий ошийок і стейк на кісточці. Любителям дієтичного м’яса тут приготують курячі крильця, гомілки або ж стегна. Є можливість замовити і шашлик із баранини, яловичини або телятини.

У Домі шашлику кажуть: один із секретів найсмачніших шашликів – свіже м’ясо. Кожного ранку Денис йде на ринок до надійного поставщика по нову порцію свинини та курятини.

— У цьому весь сік – воно свіже, воно в нас не лежить два дні, воно зранку прийшло, замаринувалось, навіть якщо його не купили, ми його збуваємо.  Але такого вже нема, що воно лежить, усе розбирають, я залишаюсь пустий, — Денис Левченко, мангальщик Дому шашлику «Хоровац».

Як і будь який заклад, «Хоровац» має власні секрети приготування коронних страв, у нашому випадку – неперевершених на смак шашликів. Мангальщики кажуть: мало не найбільша роль у цьому процесі відводиться маринуванню м’яса. Добитися ідеального смаку допомагає досвід та особливий  маринад, який, до речі, складається зі звичайних інгредієнтів.

— До складу маринаду входять сіль, перець: червоний, чорний, паприка, базилік і цибуля, в цьому й маринується наше м’ясо. Але маринування полягає у пропорціях. Якщо прогадати з пропорціями, його можна пересолити, переперчити і ніхто його не їстиме, — Владислав Локоть, мангальщик Дому шашлику «Хоровац».

Звісно, не останню роль відіграє і правильне просмаження м’яса на вугіллі.

— Кожні 45 секунд на 45 градусів крутити, щоб просмажка була однаковою. На картоплі приблизно 30 сек. Курку треба швидше, 20 секунд приблизно. Я з дитинства із м’ясом, але ази прийшли тут, із хлопцями, разом. Навчили як для народу, не для себе. Для себе я можу щось швиденько щось зробити, а для народу повинно бути смачно, щоб вони ще приходили, — Нурлан Гасратов, мангальщик Дому шашлику «Хоровац».

Окрім шашлику, в «Хороваці» на мангалі можуть приготувати і доповнення до шашлику – овочі, шампіньйони. А головне, замовлення можна зробити телефоном і забрати готові страви у вказаний час. Зручність, професіоналізм та відмінний смак – це те, що робить Дім шашлику «Хоровац» особливим.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button