206 округПолітика

Поради від адвоката Торбєєва: як захистити своє право на голос (Відео)

Не прийшло запрошення на вибори?

-ДВК має в обов’язковому порядку надіслати іменні запрошення щодо прийняття участі у голосуванні. 11 липня включно виборець, який не отримав таке запрошення або ж якщо з’ясувалося, що в ньому є невідповідність даних, то він має можливість звернутися до Державного реєстру виборців. Відповідно – це є в кожному районі. Якщо говорити про 206-й округ, то адреси такі: у Новозаводському районі за адресою пр. Перемоги, 45;

Чернігівський район – вул.. Шевченка, 48;

Ріпкинський район – смт. Ріпки, вул. Свято-Миколаївська 82. І звертайтеся із заявою туди.

Як перевірити свої персональні дані в Інтернеті?

-Кожен громадянин України має можливість віддалено перевірити свої персональні дані на правильність їх оформлення та внесення до списку виборців. Це через мережу Інтернет. Є офіційний сайт Державного реєстру виборців, де після відповідної реєстрації, вони мають можливість перевірити наявність персональних даних. Якщо виборець виявив якісь недоліки, то можна подати електронне звернення подати зауваження. І протягом декількох днів отримати відповідь.

Як відновити своє право на волевиявлення через суд?

-Кожен виборець без обов’язкової сплати судового збору може звернутися до суду з позовом про уточнення власних персональних даних. Таке звернення можливе до 11 липня, однак на підставі рішення суду дозволяється уносити якісь зміни безпосередньо в день голосування.

Як проголосувати вдома?

-Виборець до 20 години 15 липня має можливість звернутися до ДВК із відповідною заявою про погіршення самопочуття, але до цієї заяви має додаватися довідка медичної установи. Таке звернення можна подати до ДВК поштою або якимось іншим.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. JДа разве такое поможет против скупки голосов микитася ?) у того столько бабла и ему атрошка на блюдечке акой аадмин ресурс подал что никакие адвокаті не помогут

Back to top button