Суспільство (відео)

Стало відомо, за що мер Атрошенко нагородив Білогуру (Відео)

Його стрімкій кар’єрі міг би позаздрити кожен: від звичайного вчителя-трудовика він доріс аж до керівника Чернігівського міського управління освіти. Маючи при цьому, згідно з офіційною біографією, лише кілька років педагогічного стажу.

Педагогічного стажу Василя Білогури вистачило не лише для керівної посади. Усього за рік роботи в управлінні освіти він зібрав кращу команду однодумців. Вони, до речі, ніколи нічого не знають і ніколи нічого не коментують.

«Давайте пізніше або пришліть письмовий запит. Я не розумію суті питання», — говорить заступник Василя Білогури Віра Казимір.

Ще до призначення аж два роки Василь Білогура був помічником-консультантом народного депутата України Владислава Атрошенка. Після перемоги Атрошенка на виборах міського голови доля помічника була прогнозованою, як і його подальші заслуги. На останній сесії міської ради мер вручив Білогурі подяку Міністерства освіти і науки за ініціативну роботу.

«За ініціативу, наполегливість, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків та вагомий особистий внесок у розвиток сфери освіти і науки України», — зазначає чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школа №10, Ялівщина, тарифи і надбавка вчителям: резонансні питання 28-ї сесії Чернігівської міськради

Що ж такого Білогура зробив для освіти міста Чернігова, за що заслужив такі високі нагороди? Ми поцікавились у депутатів міськради.

«Спитайте у того, хто давав, а я, чесно кажучи, не знаю», — говорить депутат Чернігівської міської ради Микола Носко.

Уникав такого простого запитання й сам нагороджений.

«Що такого ви зробили для освіти міста, за що вам дали подяку? – У нас зараз фракція. – І все ж, що ви зробили? – Це люди дали, у них і питайте. – Так вам же мер дав, а не люди».

Останні два роки освіта міста Чернігова дійсно переживала «яскравий» період. У вчителів забрали 20 % надбавки за престижність праці. Фінансовий бонус для педагогів був започаткований у Чернігові ще у 2013 році.

«31-го січня нас, як і працівників по інших школах, зібрали на педраду, де зачитали наказ, згідно з яким із 1 січня із нас знімають надбавку, через це ми не отримали заробітну плату, оскільки її перераховують», — розповідає вчитель англійської мови Марина Поплавська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Влада чинить як князьок із своїми холопами», – чернігівські вчителі про втрату надбавки

Не маєш «прописки» – плати за навчання: Чернігівська міськрада все ще хоче поділити чернігівців на «своїх» і «чужих». Це ще одна ініціатива відомства Білогури.

«Я працюю медсестрою в міській лікарні офіційно. Чоловік мій також працює офіційно. У Чернігові я вже двадцять років, оскільки в нас, у Щорсі, ви самі розумієте, роботи немає, жити немає за що», — говорить мати школяра Анна Міщенко.

«Так, чужих дітей немає, але, з іншого боку, ми маємо розуміти, що бюджету міста Чернігова це обходиться орієнтовно у 70 млн грн», — наголошує начальник Чернігівського міського управління освіти Василь Білогура.

«Тобто якщо батьки зареєстровані в найближчому сільському населеному пункті біля Чернігова, працюють у місті Чернігові, сплачують, відповідно, податки тут, винаймають житло без можливості реєстрації у місті, відповідно, діти проживають разом із ними, відвідують садочки, школи, то з наступного року такі батьки будуть змушені платити значні кошти в міську раду», пояснює правозахисник Микола Торбєєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не маєш «прописки» – плати: Чернігівська міськрада ділитиме чернігівців на «своїх» і «чужих»

Закриття десятої школи теж сколихнуло Чернігів наприкінці минулого року. Батьки учнів вже втомилися оббивати пороги міської ради – вони відвідують сесії і влаштовують акції протесту, аби захистити навчальний заклад.

Майже рік тому всю Україну шокувала бійка дівчат у Чернігові. Минулого року в нашому місті вона була не останньою. Що зробило відомство Білогури, аби побороти дитячу жорстокість, чи були проведені профілактичні заходи у закладах освіти – не відомо, адже Білогура традиційно  уникає коментарів.

«Мені ніколи з вами розмовляти…» — говорить начальник Чернігівського міського управління освіти Василь Білогура.

До речі, Василем Білогурою зацікавився Всеукраїнський рух проти політичної корупції «Під контролем». Очільника міського управління освіти звинувачують у завданні збитків бюджету на суму в понад мільйон гривень.

Та хіба можуть такі ініціативи Білогури стати на заваді бажанню Міністерства освіти та науки нагородити освітянина з Чернігівщини. До речі, подання на такі нагороди робить або міська рада, або облдержадміністрація.

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. Сміється вся учительська громада!

Back to top button