Суспільство (відео)

У Чернігівській поліції брак кадрів (Відео)

Донабір слідчих та оперативників оголосили в Головному управлінні поліції. Нині вакантні сорок посад. Не вистачає десятьох оперативників та аж тридцятьох слідчих. Їх обиратимуть на конкурсній основі. Для цього навіть створили спеціальний відділ.

«У нас проводився відбір до цього сектору, з 15 претендентів обрали трьох. Претенденти контактуватимуть напряму тільки з цими працівниками даного сектору», — начальник управління кадрового забезпечення ГУНП у Чернігівській області Віктор Шанський.

Заявки прийматимуть в секторі відбору та атестації поліцейських. Перевірятимуть їх на знання законів, кмітливість, спритність і психологічну стійкість. У кожного протестують стан здоров’я та фізичну підготовку. Жінки продемонструють гнучкість і спритність, а чоловіки – силу та міць.

«Співбесіда проводиться. Потім комісія вивчає всі підготовлені нами документи», — інспектор сектору відбору та атестування поліцейських Яна Кондратій.

Усі кандидати мусять вивчити українську мову та добре орієнтуватися в кримінальному та антикорупційному законодавстві. За це їм платитимуть зарплатню удвічі більшу, ніж нині, понад вісім тисяч гривень. Це лише перший конкурс, у лютому збираються заповнити ще понад сотню вакантних місць в поліції області. А загалом дефіцит кадрів становить понад чотири сотні.

Ще статті по темі

Back to top button