Чоловічий клуб

Легалізація вогнепальної зброї не на часі

Питання легалізації вогнепальної зброї й досі на поверхні. Прийняття відповідних законів у парламенті гальмують силовики, тоді як громадські організації та деякі нардепи намагаються пролобіювати це питання під куполом.

Днями журналісти ЧЕline поцікавилися в чернігівців щодо цього питання, результат очікуваний – вільний обіг зброї підтримують чоловіки. Пенсіонери і жінки – проти. Противники більше апелюють до того, що є безліч людей, які не вміють цим користуватися. І навіть психічно ненормальні. В наш час всілякі люди є, можуть і постріляти невинних. Все, що пов’язане з легалізацією всього, що приносить шкоду людям – це погано.

Водночас у штаті Техас студентам, яким уже виповнився 21 рік, дозволили проносити зброю в кампуси та будівлі коледжів. Подібні закони вже діють у семи інших штатах. Щоправда, це рішення розкололо техаську університетську спільноту, адже чимало чиновників, викладачів і студентів вважають, що привабливість вищих навчальних закладів штату може помітно знизитися після набуття чинності цього законодавчого акта. На їхню думку, закон лише сприяє зростанню насильства, а студент зі зброєю в аудиторії самим фактом своєї присутності може пригнічувати свободу самовираження однокурсників.

Однак прихильники нового закону вбачають у ньому підтримку закріплених у конституції цивільних прав і стверджують, що заборона на зброю в навчальних приміщеннях та кампусах робить університети більш уразливими перед обличчям озброєних зловмисників.

Варто зазначити, що суперечки щодо носіння зброї в США щоразу починаються після кожного гучного інциденту зі стріляниною. Президент Барак Обама неодноразово висловлювався за обмеження вільного доступу до зброї, проте багато конгресменів виступають категорично проти цього.

Схожа ситуація і в Україні. Попри потужне лобі деяких впливових парламентарів, а продаж зброї – це надприбутки, глава держави та депутатська більшість не поспішають із прийняттям такого важливого рішення. Адже в країні, де два роки триває війна, а на руках купа незареєстрованої зброї зі сходу, клопоту правоохоронцям і так вистачає.

Ще статті по темі

Back to top button